OMSIDER EN KNALL FISKEUKE

Uka begynte i fluefiskesonen i Glomma nord for Tynset på mandag. En av disse høstdagene uten en sky på himmelen, hvitkledte fjelltopper, vindstille, kanonklekking av Centroptilum fra  14 til 17 og vakende harr i bøtter og spann, som var langt så lettlurte som de kan være. Tricky og spennende 🙂 TO BE SEEN ON VGTV.

Nordmarka har våknet til høstliv etter en død september. De to siste dagene har vært magiske. Vindstille, kalde netter, solvarme dager og tidvis brukbar vaking på mygg,  små maur, stanlebein og de klassiske høst-tovingene. Det er ettermiddagen og tidlig kveld som gjelder.

Større fisk har begynt å trekke langs land, og i går jaktet jeg på en ryddefisk som vandret fram og tilbake over en strekning på 150 meter i halvannen time – før den forsvant. Dagen var allerede kronet med en tjukkas på 45 cm, så jeg var såre fornøyd med bare å være i fokusert jaktmodus på en svær ryddefisk. Det har ikke vært overflod av slike settinger i Marka denne sesongen.

Det tegner til å bli en fishy oktober 🙂

Nilssen

 

Stikkord: , , , ,