BESTILL FOREDRAG

«Catch & Release» Veien Til Ørretmekka?

27. juni 2010 ble 26 ørreter i elva Hemsila radiomerket. De ble peilet intenstivt fram til juli 2011. Formålet med forskningsprosjektet var å studere konsekvensene av ”fang & slipp” og følge sesongvariasjonene i ørretenes vandringer. Konklusjonene som nylig er trukket, er svært oppsiktsvekkende og vil trolig få store konsekvenser for framtidens forvaltning og fiskeregler i mange av våre mest populære elver.

 

 

Klikk på bildet for å åpne det som pdf.

Bestill/be om pris på dette foredraget

Storørretdager
”Noen ganger i livet møter du personer eller opplever noe, som kan bety et kvantesprang i livet ditt.”
I dette foredraget forteller Lars Nilssen i bilder, filmklipp og ord sin personlige historie om hvem og hva som forvandlet han fra romantisk skogfisker til en mer bevisst storørretjeger.

Bestill/be om pris på dette foredraget

På rett sted til rett tid
En vis mann uttalte en gang at fluefiske består av 80 % venting og leting, 10 % aktivt fiske og 10 % frustrasjon over hvor mye tid en bruker over noe som i bunn og grunn er fullstendig meningsløst.
Dette foredraget handler om det mest basale ved fluefiskets gleder:
Å være på rett sted til rett tid.
Gjennom eksempler og historier fra mange av verdens beste ørretdestinasjoner belyser Nilssen temaet på en humoristisk og lærerik måte. Ikke for at du skal spare tid og bli mer effektiv, for da bør du finne på noe annet her i i livet en å fiske med flue, men fordi det finnes noen grunnleggende parametere det kan være verdt å kjenne om du skal treffe…

Bestill/be om pris på dette foredraget

Skogørretdager
I 35 år har Lars Nilssen brukt store deler av sin fisketid i skogstraktene rundt Oslo.
I dette foredraget tar han for seg insektsklekkinger og de beste fisketidene i skogens stille vann og deler sine erfaringer om alt fra myggfiske tidlig i mai til lurefiske etter stor ørreter i slutten av oktober.

Bestill/be om pris på dette foredraget

Over bekken etter ørret
Her får du historien om tilfeldighetene som førte til LarsogLars BloggTV, en serie på snart 50 episoder som vil fortsette i 2012.
Ved å fokusere på nærområdene har vi avdekket fiskemuligheter i og rundt bynære områder, som overgår det mange betaler dyrt for å oppleve LangtVekkiStan.
Hvordan jobber vi ?
Hvorfor har vi en tendens til å ha hellet med oss støtt og stadig?

Bestill/be om pris på dette foredraget

En helaften med Lars og Lars
Lenth og Nilssen møtte hverandre en sen kveld vintren 1996. de påfølgende åtte årene brukte de mye av sin profesjonelle tid (sammen med Bård tufte Johansen) på å reise verden rundt på linsensbetalernes penger for å formidle fluefiske på en ny og annerledes måte.
En kveld med filmklipp, bakomhistorier og anekdoter fra de 21 programmene i serien ”på fisketur med Bård og Lars”, samt fra deres etterfølgende historie med DVD-triologien ”Tørrfluelandet” og de siet to årene: ”Lars og LarsBloggTV”

Fyll ut skjema for bestilling/prisforespørsel: