MED EL-BÅT I UNSETÅA

Unsetåa er en nydelig liten elv, som renner fra Finstadsjøen og inn i nordre Rena. Den er rett og slett som skapt for  fluefiske, men mesteparten av de store eksemplarene den huset fram til slutten av 90-tallet ble borte på grunn  av markfiskere uten magemål.

Ifjor ble det innført nye fiskeregler. 12 kilometer av elva er nå forbeholdt fluefiskere og det er innført størstemål og fangstbegrensning. All fisk, det være seg harr eller ørret over 40 cm , skal settes tilbake, og det er kun lov å ta med seg en fisk per fiskedøgn mellom 30 og 40 cm.

I går var LarsogLarsBloggTV med på el-fiske i elva. Med NINA/Lillehammer sin nye el-fiskbåt, en liten pontongflåte som kan brukes selv i små elver, ble ca tre kilometer  av elva sjekket. Det er sent på sesongen, og bildet som tegnet seg er kanskje ikke representativt for bestanden, men at Unsetåa fortsatt har en og annen gjev ørret, er utvilsomt. Den største som havnet i hoven, var over to kilo. Vi fanget, målte og satt tilbake flere flotte eksemplarer rundt 40 cm, og de få harrene som havnet i hoven var også av ypperlig kvalitet og størrelse.

To be seen on VGTV.

 

Stikkord: , , , ,