De siste dagers vind, regn og mildvær har ført til at isen har gått på vann og tjern på Østlandet, som var dekket av et hvitt teppe for en uke siden.

På tross av nattefrost og isende nordavind: Sola varmet såpass over Østlandsskogene idag at ettermiddagen flere steder fikk fisk opp i overflata.

Oppslagsbildet er tatt i dag av en svært fornøyd M. Ånerud poserende med en ørret tett oppunder åtte hekto, som gikk opp og tok  maur i et vann på Romeriksåsen.

Selv hadde jeg årets første skogstur med stanga i sekken og et våknende predatorinstinkt i sinnet. Ikke spør om det resulterte i fisk på kroken, men bare det å kaste på vakende ørret er så barnslig pirrende at julekvelden blir en skygge i forhold.

De nærmeste dagene er det meldt sol og varmere vær.

Ikke forvent deg kanonfiske, men er du på rett sted til rett tid kan du risikere å komme i kontakt med sultne skaufisker som søker opp i overflaten, selv om vanntempen ikke akkurat frister til en dukkert.

Det skal sies at kilosjegerne heller bruker synkeline og streamer så tidlig i sesongen, men for oss som ikke har laksefiskegenet i oss kan de kommende dagene også by på store gleder, eller i det minste noen sitrende minutter i ny og ne.

LN

 

Stikkord: , , ,