Hva skal barnet hete? Et ikke ukjent spørsmål for de som har formert seg,  adoptert eller fått en så sjelden fiskeart at den ennå ikke er navngitt.

Juryen har aldri hatt en vanskeligerer oppgave enn å plukke ut vinnerne i vårens navnekonkorranse. Vi måtte gå til det skritt å invitere selveste gjesteblogger Per Pikkvik som meklingsmann, da vi var ute av stand til å plukke ut de tre beste navneforslagene etter omfattende diskusjoner og vurderinger. Pikkvik skar gjennom og la endatil en ny kreasjon på bordet – tørrflua Inga Marte (som presenteres en av de førstekommende dagene).

Førstepremien – En Waterworks -Lampsons cap med led-lys – går til Richard Øverland fra Eiksmarka med navnet Syrenia Adversus. Juryen falt særlig for hans begrunnelse:

«Den kjedelige, men riktige, forklaringen er at dette er en Syreni Adversus, altså en omvendt havfrue. Mens havfruen er et innyndende vesen med yppige bryster og et vakkert, androgynt ansikt som kan friste enhver fisker, er Syreni Adversus havfruens stygge halvsøster. De fleste observasjoner av Syreni Adversus er gjort rundt midnatt midt på sommeren av halvt berusede sjøørretfiskere, der den lurer fiskerne lenger og lenger ut mot havdypet ved å løfte halefinnen opp av vannflaten samtidig som morilden glitrer rundt det som ligner en kvinnes skjød.Mens man i følge japansk folketro kan oppnå udødelighet og evig ungdom ved å spise havfruekjøtt, anbefales det ikke å spise kjøttet av en Syreni Adversus dersom man skulle være så uheldig å få en på kroken. En kjent bivirkning er sterk svie under vannlating opp til tre uker etter inntak, uavhengig av tilberedningsmåte.

Andrepremien – Et  Scientific Angler wf 5 float Headstart fluesnøre – går til Preben Kolstad med navneforslaget «Fi-shemale». En av de ytterst få kvinnelige bidragsyterne stakk av med tredjeplassen, og det på tross av juryens prinsipielle motstand mot kjønnskvotering. Elin Akselsen får tilsendt et Scott kaffekrus for Sjøvulva/Breivulva Dette er mine forslag. Tenker det hadde blitt rift om å få denne på stanga blant mannfolka!

Hederlig omtale til Pål Kroken for innspillet:

«Dette er jo ingen ukjent art. Dette er et eksemplar av den uhyre sjeldne, men alt for aktive, Homo Phoxinus. Også kjent som Kyte-kjærringa!! Stammer fra arten Phoxinus phoxinus (ørekyte).  Hun har utviklet bein etter at et naturist par slengte sin brukte kondom i et ukjent vassdrag. og når Homo sapiens DNA og Phoxinus phoxinus DNA ble blandet endte vi opp med denne kjipe frøkna på to bein. De som har sett hu kan bekrefte at det er hun som er skyld i videre spredning av Ørekyte i våre vann og elver. Så spred denne meldingen og sørg for å få kverka hu fortest mulig. Catch & NO release må utføres om hu skulle ende opp på en uheldig fiskers krok.»

Juryen takker for alle innsendte forslag.

 

 

 

Det samme til

Stikkord: ,