Politisk motivert tjuvfiske


Idylliske Maridalsvannet står for 90 % av Oslos vannforsyning, og har alltid vært vernet gjennom forbud mot aktiviteter som fiske, bading, husdyrhold, fiskesprett, campingliv, windsurfing og gjørmebryting. Argumentet har vært at disse aktivitetene forurenser det dyrbare drikkevannet.

Dette høres kanskje rimelig ut, men faktum er at det er ren og skjær tullball. Det moderne renseanlegget fjerner nemlig alle bakterier og parasitter, uansett hva en fluefisker, bonde eller nudist måtte finne på i vannkanten, og hvorfor vannverket tviholder på det gamle regelverket, har lenge vært oss en gåte. Det var på tide å dukke litt ned i saken.

Maridalsvannet er en fantastisk ressurs som ligger rett utenfor stuedøra til tusenvis av mennesker som burde ha tilgang til å bruke vannet – selvsagt innenfor rimelighetens grenser.

Når man i tillegg vet at det som er forbudt, alltid er tjue ganger mer spennende enn det som er lovlig – og ryktene svirret på barer og kneiper fra Sagene til Vaterlandsbrua om vulgataforekomster og enorme fisker – så vi det som vår sure plikt å ta en liten tur dit, for å rekognosere, sjekke litt, bli litt bedre kjent i området …