Politisk motivert tjuvfiske del-2


I forrige episode av Blogg-tv fulgte vi og og Jazzguden der de forberedte seg på litt godt, gammeldags tjuvfiske i Oslos drikkevannskilde, Maridalsvannet – et potensielt fantastisk fiskevann innenfor bygrensen, som grunnet meningsløse restriksjoner har fått ligge helt i fred i over hundre år. Man skulle kanskje tro at de gjorde det for sin egen del, at de ville finne ut om det var hold i ryktene som sa at vannet var fullt av enorme fisker av alle slag, at de rett og slett var villige til å vise ringakt for loven, gi blaffen i ordensmakten, bare for å fange nok en stor ørret. Men nei, da. Motivene var langt edlere enn som så. Sannheten var at de var villige til å ofre seg, risikere fengsel, buksevann, karantene og gapestokk for å få i gang en debatt som forhåpentligvis ender med at Maridalsvannet, denne unike ressursen, blir åpnet for sportsfiske for alle byens løse fugler. De klarte å ta seg uoppdaget ned til bredden, forholdene var prima, de konstaterte at det var fullt av vulgataspinnere i luften og de innkjøpte maskene satt som støpt. Bordet var dekket. Det eneste som manglet nå, var å fange en stor fisk …