Fra Smestaddammen til Akerselva

Da småbarnsfaren Lenth bodde på Grünerløkka på det sjuke, sjuke 90-tallet, søkte han ned mot Akerselva hver gang barna sovnet for ikke å glemme hva som virkelig betyr noe her i livet.

Han hevdet overfor kjæresten, Eirill, at nærheten til rennende vann hadde en terapeutisk virkning, en meditativ effekt, men i ettertid innrømmer han at nærheten til øl antakelig var enda viktigere.

Da han en sen lørdag kveld i juni 1994 oppdaget en ørret som vaket steady i strømmen utenfor jazzklubben BLÅ, forvandlet forholdet hans til elva seg radikalt. Fra å være et sted han oppsøkte for å komme vekk fra alt, drikke og få det nærmeste han kom fred og ro i sjelen, ble elva en besettelse. Den kuede fangstmannen i ham våknet, og besøkene ble stadig hyppigere. Det ble etter hvert så galt at ikke hadde annet valg enn å ta med seg familien og flytte til Sankthanshaugen.

I denne episoden av BloggTV oppsøker Lenth gamle trakter sammen med sin nye venn, jazzguden Håvard Stubø.Mye tyder på at Lenth gjorde rett i å flytte. Kombinasjonen vakvillige ørreter, servering langs bredden og omsorgstrengende småunger 200 meter er ikke bra, verken for store eller små. Ti år etter at Lenth forlot Løkka uten å se seg tilbake, viser det seg at alt er ved det gamle …