Vulgatatid og mer Blogg TV

Den årlige storsatsingen i innsektsverden er i gang.

Vi snakker svære greier, verdens største døgnflue, på størrelse med en middels sommerfugl. Etter et år eller to som reptilliknende skapning på bunnen, må den videre i livet, fullføre sitt livsløp, sjekke ut hva som er over vann. Etter en kjapp svømmetur opp til overflaten, forvandler nymfen seg til sin siste reise. Ryggskjoldet sprekker i vannfilmen og ut brettes et par gigantiske seil av noen vinger. I lørdagens regnvær tok det sin tid for vingene å tørke. De nyklekkete kjempene ble sittende lenge på vannet. Alle fluefiskere vet hva det betyr J

Etter uker med myggspisende særinger på Island og enda kjiipere skogfisker, som har fråtset i tusenvis av små myrdøgnfluer i Nordmarka, var det befriende å oppleve at fluefiske for en gang skyld kan være enkelt.

På tross av dette, valgte Lenth valgte å bruke helgen på golf (og nye dusiner øl) etter katastrofen av en naturopplevelse i Nissedal forrige helg. Jeg ble atter trukket til skogs til tross for forsommerens våteste døgn. Regn i bøttevis og kastevinder innpå 10 sekundermeter, trigget heller enn hemmet klekkingene. Miksen møkkavær og fotball-VM gjorde skogen fri for folk, bortsett fra meg og mine to petri brødre.

Vulgata-sesongen er definitivt i gang. Det samme er episode tre av Blogg TV. Lenth tar med Stubø til sin hemmelige perle under hans viltre Grunerløkkadager. Og Akerselva leverer – som alltid. Følg med. Episoden legges ut i morgen.

Nilssen