Stinn brakke (70 pers + 35 på streaming) på VAK-kvelden om sesongstart og hva vi kan forvente oss i de første ukene etter isgang. Foto: J. Røgeberg

Alf Rønneberg med novemberørret fra Mosjøen i Østmarka (Foto: LN)

For 25 år siden kom Alf Rønneberg med boka Fluefiske på skogens stille vann. Den ble raskt en klassiker i norsk fluefiskelitteratur. Jeg ble kjent med Alf et par år før boka kom og var delaktig både med erfaringer og innsamling av mageprøver.  Denne kvelden fortalte jeg om mitt første møte med Alf og om hvor og hvordan vi fisket sammen i årene før boka kom.

Alf og jeg var på ballen allerede uka etter isen hadde sluppet taket langs myrkantene i Østmarka, og det er ikke tilfeldig at store deler av bokas innhold er viet tidligfiske etter skogens ørreter.

Mange fisker har vaket mange ganger siden Fluefiske på skogens stille vann kom ut i 1996 og Alf sin triste død året etter. Jeg har økt aksjonsradiusen min betraktelig. Innholdet i flueboksene er endret og jeg fisker på andre tider og på en annen måte enn den gang da.

VAK sin egen Svein Rødbergshagen klarer heller ikke sitte stille når isen forsvinner. Svein er en av landets dyktigste og mest allsidige fluefiskere og fortalte om lyngbladbiller, Østfold og andre essensielle småsaker i ukene etter isgang.

Jeg og Svein Rødbergshagen snakket for et lydhørt publikum  (Foto: J. Røgeberg)

LN

 

 

Stikkord: , , ,