Alna nedstrøms Grorud togstasjon

I en tid da nyhetsbildet er dystert, mørkt og trist, har vi gleden av å formidle info om noe positivt. De siste 20 årene har vannkvaliteten blitt vesentlig bedret i flere av Oslos mindre vannstrenger, og flere av dem er  komme opp i dagen etter at Oslo kommune vedtok at kulverter og rørlegging ikke lenger var løsningen for forurensete og illeluktende bekker og elvefar.

Fra NIVA sitt el-fiske i Alna høsten 2017

Denne kvelden blir det hovedfokus på Alna – den lengste og mest skitne av dem alle. For 15 år siden var Alna nesten fisketom fra Grorud og ned til havet. I dag finnes det ørret hele veien, og mange av dem er påfallende feite

 Tirsdag 5. april. Lars og Lars i Reviret # 2 2022:

https://www.revir.no/blogs/nyheter-og-artikler/lars-og-lars-i-reviret-fete-orreter-og-store-visjoner

Stikkord: , , , , ,