Når du vipper ei marktugge inn i et rør hvor vannet kommer ut etter å ha rent under jorda i en kilometer, vet du aldri hva som skjer. Det fikk vi erfare under opptakene til den første episoden i  Lars og Lars serien; «På fisketur i miljøhovedstaden».

Serien er en del av årets Lars og Lars – sesong på VGTV og lages i samarbeid med Oslo europeiske miljøhovedstad 2019.

I løpet av de nærmeste månedene skal vi fiske og filme i halvparten av de ti vassdragene som renner gjennom hovedstaden og ut i Indre Oslofjord. Vi skal havnelangs etter makrellen, og vi skal ut på øyene for å fange havabbor og sjøørret, og vi skal fortsette vår snoking etter ørreter, som lever pågå de underligste steder i hovedstadens underverden (og opp i dagen)

Å lure en ørret tett oppunder kiloen i det minste av de ti vassdragene som renner gjennom hovedstaden, er en av mine beste fiskeopplevelser noen sinne.

Mærradalsbekken, som renner fra bogstadområdet, gjennom bebyggelsen på Hovseter og videre ned i Bestumkilen, er location for den første episoden. For mindre enn 20 år siden var bekken en stinkende kloakk uten tegn til liv. Kommunen tok grep.  Lekkasjer ble tettet og bekkeløpet nedenfor Sørkedalsveien ble dandert slik at ørreten skulle trives og kunne vandre opp og ned.

At bekken ville huse ørreter av det kaliberet vi lurte i denne første episoden, var det knapt noen som hadde trodd, men noen ganger overgår virkeligheten forhåpningene.

Du kan se episoden her:

https://www.vgtv.no/video/179433/lars-og-lars-faar-sjokk-naar-storoerreten-biter-her

 

Stikkord: , , , , , , , , , ,