EPHEMERA VULGATA

 

De største fiskene kommer gjerne og plukker duns etter at klekkingene er over på ettermiddagen

Det er den beste vulgatasesongen i manns minne. Selv om du tar både mann og minne med en stor klype salt, er det rett slett kanonbra. Ephemera vulgata er den desidert største døgnflua vi har (sammen med fetter DanicaNymfene, som kan bli opp til 30 mm lange, tar vanligvis to år på å nå stadiet hvor de stiger opp til overflaten, men ettåringer og treåringer forekommer også.

Klekkingene varierer fra år til år. Værmessig har forsommeren på Østlandet har vært så gylden som den kan få blitt. I høyereliggende vulgatavann er døgnfluegiganten så vidt kommet i gang, og vi kan påregne flotte klekkedager – for ikke å snakke om spinnerfall, til godt ut i juli.

Innsjøduskgjelledøgnflue, resultatet av et desperat forsøk på å sette norsk navn på skjønnheten, var nylig hovedfokus på vår siste episode av Lars og Lars Blogg TV:

https://www.vgtv.no/video/179953/lars-og-lars-stor-flue-stor-fisk

Les mer om vulgata her:

https://www.first-nature.com/insects/e-ephemera-danica.php

 

Årets største vugatafisk har (foreløpig) bikket tokilosgrensen med 20 gram.

 

Mageinnhold på en vulgataspiser; en god blanding av nymfer og duns

Stikkord: , , , , , , , ,