Snøvær i mai medfører at fjærmygg og klekkende døgnfluer står lenge på vannet

Snøvær og isvind fra nord betyr i ni av ti tilfeller (estimert ut fra et særdeles lite empirisk grunnlag) at fluefiskere og slukdengere blir hjemme heller enn å dra på tur. Av bekvemlighetshensyn er dette forståelig, men rent fiskemessig – overhode ikke.

De siste vinterdagene har jeg nok engang erfart at fjærmyggen klekker og ørret er på hugget når temperaturen bikker ned mot blått og snøfjonene daler fra himmelen (eller helst i oppholdsværet mellombygene …). For min egen del har både skog og bekkefiske levert, og fra Randselva meldte fiskekompis Eilif om teppeklekkinger av baetis rhodani og vakende ørreter selv om vanntempen var mellom fire og fem grader og lufttempen godt under det. Jodda – sesongen er definitivt i gang:

Gårdsdagens og årets lengste: 47 cm i en liten bekk noen hundre meter fra en av høyblokkene på Oslos østkant.

 

 

Stikkord: , ,