HØSTFISK PÅ STILLE VANN!

Lurefiske på ørreter som går tett langs myrkantene er høstfiskets utfordring. Myrkanalene i Albogatjønn i Luksefjelltraktene nord for Skien ga spennende fiske tidligere i uka – vel og merke de timene vinden ikke feide inn med kuling styrke.

Det er bare å legge sommerens hete og mangel på vak bak seg. Nå er vanntempen ypperlig for ørreten, og været høster seg til slik det skal og bør på denne tiden av året.

Erfaringsvis er de ti siste dagene i september blant sesongens beste – vel og merke på stille vann lavere enn 700 mot. Ulike fjærmyggarter, biller, stankelbein, maur og diverse småkryp får ørretene til å komme tett på land. Det er det bare å lade opp til sesongavslutning, og bruk gjerne fisketiden din ettermiddag eller tidlig kveld …

Har du funnet en vakende høstfisk, tar den påfallende lett hvis du har en viss grad av tålmodighet

 

Stikkord: , , , , , ,