DRA TIL FJELLS!

Natt i høyfjellet

Etter en sesong preget av hardt arbeid for å finne vakende ørreter, ble årets siste forsommerfiskekveld/natt  kronet med insekter i massevis og store fisker, som søkte grunt vann på jakt etter vårfluer og fjærmygg.

Kl 04.45 natt til lørdag

Etter iskalde dager og netter (ned mot 5 minusgrader natt til lørdag) kom varmen søndag formiddag. Det var tydeligvis det som skulle til for at fjellørreten, røyene og insektene over tregrensa skulle gi gass. Vindstille varme sommerkvelder gir ganske så sikkert de forholdene man drømmer om hele vinteren.

Nede i elvedalene høres klageskrivene om mangel på vann og insektsklekkinger som uteblir. Glem rennende vann folkens. Kom dere til fjells folk. Det er der det skjer i tropevarmen:)

Selv tar jeg fiskeri i fem uker. På tide å vende fokus mot andre sider av tilværelsen for en liten periode.

Stikkord: , , , , , , , ,