Ingen sjenanse hos ørretene når de ser silhuetten av flyvemaur!

Før eller senere måtte det skje, og på lørdag kom de første skarene skjenende gjennom luften. Mange av dem havnet på vannet. Ørreten kjente snart sin besøkelsestid og omsider var sesongens skogsmaurkalas i gang – til glede for oss fluefiskerne som ikke hadde reist til fjells eller oppsøkt vannstandslave elver.

Flere gjeve skogsørreter havnet i hovmaskene i helgen

Flere av de høytliggende Østlandskogene tilbød en yndet multihatch i helgen: Flyevemaur i korte støt gjennom formiddagene med en topping av vulgataduns, som seilte usedvanlig lenge på vannfilmen, før de tok på vingene. Insektsduoen og laber vind skapte tidvis et vakbilde vi har ventet på i halvannen måned 🙂

Den røde skogsmauren (Formica rufa) svermer vanligvis i slutten av mai / begynnelsen av juni. I år var den nesten en måned forsinket, i motsetning til stokkmauren, som var på vingene fire uker før normalt.

Stikkord: , , , ,