Verneutstyr til ingen nytte mot knotten i går kveld

En forsommer full av overraskelser på insektsfronten. Fortsatt er den rød skogsmauren som sunket i jorden. Har ikke sett en eneste i hele år, og det samme hører jeg fra alle fluefiskere som følger med på den slags. I går kveld var det derimot så infernalske mengder med aggressiv miniknott at jeg måtte rømme min tiltenkte fiskespot etter et kvarter. Aldri opplevd maken siden Finnmark 2003! Selv «verneutstyr» i form av hansker, briller hette og antiinsektmiddel med 80% DEET, hadde null effekt.

Herved er du advart. En kveldsfisketur i skogen kan gå til helvete uten finmasket myggnettingen i sekken!

Kald kveld ga verken spinnerfall eller vårflueaktivitet, men et og annet vak i solnedgangen er det alltid hvis vannet er flatt og solen er gått ned

Stikkord: , ,