Atter en gang har fjærmyggen forundret meg. Lørdag ettermiddag hadde jeg avtalt å treffe en lokal kjentmann for om mulig å komme i kontakt med en urban Stavangerørret eller to. Da jeg svingte inn på parkeringsplassen ved Hålandsvannet fem minutters kjøring fra sentrum, viste tempen en varmegrad og snøen lavet ned, eller rettere; den blåste horisontalt fra nord. Hadde noen fortalt meg at vi de nærmeste to timene skulle ha årets desidert kuleste fiske med tunge fjærmyggklekkinger og vakende ørreter, ville jeg satt 10.000,- kr på at så ikke ville skje.

Glemt var de siste års erfaringer med akkurat det fenomenet vi møtte da utstyret var rigget og vi var klare til dyst: Fjærmyggen har sansen for skikkelig møkkavær, iallfall de største av dem og iallfall tidlig på sesongen.

Hvordan opplevelsen utartet seg får dere se på VGTV, men her et par smakebiter:

Lars N

Stikkord: , , , , ,