I fjor høst beskrev vi fiskekultiveringsarbeidet i Triungsvann i Bærumsmarka i positive ordelag. Vi hadde  sett en artikkel om vannet (med overskriften «Tørrfluelandet 10 år etter» ) på hooked.no og hjemmesiden til Oslomarkas Fiske Administrasjon (OFA). Etter å snakket med OFAs nåværende lagleder og bestyrer Bjørn Reidar Hansen som var med på et prøvegarnfiske i 1993, som viste vannets potensiale, påsto vi at Triungsvann er et et bevis på at det er mulig å skape storørretvann i Oslomarka ved hjelp av størstemål og minimale ørretutsettinger.

TF1.Kover DVDDa det har kommet for en dag at OFA har satt ut store ørreter også her, dementeres herved våre ytringer i høstens Tørrfluelandetblogg.

Det var ved Triungsvann vi spilte inn de første 12 minuttene av Tørrfluelandet 1, et spennende skogsvann med flotte fjærmyggklekkinger og vakende ørreter like etter isgang. Vi har planlagt et besøk til vannet i vår for å gjøre en Lars og Lars Blogg TV-episode; en ripoff av åpningen på Tørrfluelandet 1. Selv om vi vet det dreier som om mer enn det som kan telles på to hender,  benytter vi anledningen til  å spørre:

– Hvor mange store ørreter fra sedimenteringsdammene i Sørkedalen har OFA satt ut i Triungsvann de siste to årene?

– Er de utsatte fiskene merket ved fettfinneklipping, floydmerker eller på annen måte?

Og vi gjentar nok en gang spørsmålet som vi aldri fikk svar på sist vinter:

– Hvorfor vil ikke OFA offentliggjøre hva slags fisk som settes hvor i Osloskogene?

Vi lever i håpet om at ingen regel er uten unntak. OFA har valgt å være stumme når det kommer til informasjon om de konkrete utsettingstallene i Oslomarka. Det er som kjent ingen skam å snu … 🙂

Laglede Sundnes me storørret. Er denne  vokst opp i Triungsvann eller i sedimeneteringsdammene til OFAs settefiskanlegg?

OFA lagleder Sundnes med storørret. Er denne vokst opp i Triungsvann eller i sedimeneteringsdammene til OFAs settefiskanlegg?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stikkord: , , , , , , ,