VERDENS FØRSTE HØYSKOLE-UTDANNING I SPORTSFISKE

Høgskolen i Nord-Trønelag og Grong Videregående skole samarbeider om det nye årsstudiet: «Sportsfiskebasert næringsvirksomhet», som starter til høsten.

Studiet tar sikte på å gi studentene et nyttig kunnskapsgrunnlag for å etablere næringsvirksomhet basert på utmarks- og fiskeressurser. Naturbasert reiseliv er sentralt tema, og etter studiet kan du enten bli fiskeguide eller tilbyder av sportsfiske i elv eller sjø, sier Rolf Wensbakk, dekan ved HiNTs Avdeling for landbruk og informasjonsteknologi, i en pressemelding.

De teoretiske delene av studiet legges til HiNTs studiested i Steinkjer. De praktiske fiskefaglige delene blir gjennomført i Namdalen, i samarbeid med fagfolk fra landslinja for sportsfiske ved Grong videregående skole.

– HiNT skal være en samfunnsaktør, som gir studietilbud som kan være med å utvikle regionen og nasjonen. Vi tror det vil være mange søkere til et slikt studium, og det har allerede vært stor interesse i internasjonale sportsfiskekretser for at det endelig kan komme et høgskoletilbud omkring sportsfiske, sier dekan Rolf Wensbakk, som ser store fordeler for både høgskolen og Grong videregående skole.

Landslinja blir i dag drevet på sjette året og har gjennom disse årene etablert gode og solide samarbeidspartnere, og rekrutterer stadig flere elever.

https://www.facebook.com/pages/Sportsfiskebasert-næringsvirksomhet/475226742513750?fref=ts

Brosjyre Sportsfiskebasert næringsutvikling

 

Stikkord: , , ,