GRINEFISKEN TIL LENTH FRA HEMSILA VAR EI GAMMEL DAME

I juni 2011 var Lenth og jeg vitne til årets første rhodaniklekkinger i Hemsila. Lenth begynte å grine (skuespilleri for kamera eller ikke ?) da han måtte sende en av de største fiskene han tok til himmels, da den blødde fra gjellene under gjenutsettingen.

http://www.vgtv.no/#!/video/42276/lars-og-lars-2011-episode-17-vondt-å-ta-liv-av-en-så-stor-ørret

Fisken var definitivt ikke av de feteste som vaket den dagen, og aldersanalysen foretatt av NINA/Lilehammer avslørte hvorfor:

Dama var 15 år gammel!

De siste årene av sitt liv hadde hun vokst lite. Appetitten denne dagen var det imidlertid ingen ting å si noe på. På morgenkvisten, før hun begynte å gnafse i seg rhodani-nymfer,  hadde hun hatt nattmat og frokost bestående av småfisk:

Stikkord: , , , ,