Smestaddammen

{flv popup=»true» autostart=»true» divid=»spiller_3″ displaywidth=»650″ displayheight=»360″}bloggTV_Smestad_2{/flv}{avrpopup type=»lightbox» id=»spiller_3″}{/avrpopup}

 

Smestaddammen var i alle år en gjengrodd snodig liten dam et par steinkast fra Smestadkrysset.
På 90-tallet gikk det rykter i fiskemiljøet på Oslo Vest, som Lenth var en perifer og sky del av, at noen guttunger en ettermiddag i mai hadde fått flere flotte ørreter i dammen. Ryktene viste seg å stemme. Men etter at dammen ble nedtappet og hele området ble renovert for et tiår tilbake, forsvant fiskerne.

 

Den eksotiske dammen ble omdannet til et vannspeil i et nytt parkanlegg, og ender og kanadagjess fikk være i fred.

 

Lenth tok med sin nye venn Håvard Stubø for å sjekke om ørretene hadde fulgt med i dragsuget da dammen ble tørrlagt, og nok en gang beviser de to urbane fluefiskerne at vår nasjonalfisk trives like godt i Oslogryta som i skauen.»

Lenth