Desperat nå

Etter en uke med politisk motivert tjuvfiske iført dårlig løsnese og billig kattemaske i Oslos drikkevannskilde, Maridalsvannet, fikk jazzmann Stubø nok og strøk av gårde for å overliste stor røye i en hemmelig elv nordpå. Lenth, derimot, nektet å kaste inn håndkleet. Han klarte ikke å akseptere at Maridalsvannet, denne forbudte perlen i utkanten av hovedstaden, kanskje ikke var Norges beste ørretvann likevel – selv om han etter sytten dagers intensivt fiske ikke hadde sett snurten av en eneste fisk med fettfinne.

Til slutt måtte han krype til korset og be om hjelp fra Norges fremste storfiskjeger, mannen som ikke skyr noe middel i jakten på digre fisker – trommeslageren og woblerråskinnet Cato Bekkevold fra Oslo Øst. For én ting var helt sikkert:

Hvis det var noen i hele verden som kunne finne ut om det bodde svære fisker i Maridalsvannet, var det Cato. Vi skal ikke røpe for mye om hva som skjedde her, men vi kan si såpass at Lenth til slutt persa på tørrflue. Resultatet ser du snart på Blogg-tv.