Tirsdag 30.01 arrangerer jeg årets første temakveld hos VAK i Nydalen. Elektroniske hjelpemidler står på dagsorden. Er de handy hjelpemidler vi bør ønske velkommen, eller er de spikern i kista for det tradisjonelle sportsfisket ?

Små lyssterke undervannskameraer, bærbare ekkolodd med vanvittig oppløsning, lcd-skjermer med skarpe bilder selv på høylys dag i tillegg til gps-er og apper som angir posisjoner på centimeteren …

– NJFF har nylig vedtatt et nytt reglement som tillater bruk av mobiltelefon og gps under årets isfiskekonkurranser. Flere arrangører mener vedtaket bærer galt av sted og vurderer å trekke seg.

– Blant de som jakter stor gjedde og grov abbor er det steile fronter mellom tilhengere og motstandere av fishfindere og annen moderne elektronikk.

–  På nyisen, hvor undervannskameraer leder fiskere så tett på eksempelvis en hunrøye at agnet kan legges på hodet hennes, var det også tidvis amper stemning før jul.

– Lunner Grunneierlag vedtar i vår nye fiskeregler som vil forby ”teknisk fiske”. Dette vurderes nå også i allmenninger og andre grunneierorganisasjoner på Østlandet.

Hvordan skal sportsfiskere og forvaltere forholde seg til den elektroniske inntogsmarsjen i en fiskeverden hvor stillhet, ro og kunnskap tilegnet gjennom lange prosesser og tid i felt har vært rådende prinsipper?

 

INNLEDNINGER & YTRINGER:

Niklas Strengelsrud. Talsmann for motstanderne av de nye isfiskekonkurransereglene.

Trygve Poppe. Isfisker, observatør og meningsbærer.

Lars Nilssen. Historisk tilbakeblikk på utstyrsutviklingen i sportsfisket.

 Sondre Breian. Sportsfiskekonsulent i NJFF takket nei til invitasjonen  ”… på bakgrunn av prosessen vi nå skal ha internt med evalueringer sammen med miljøet i tiden fremover. Vi tenker det er greit å vente med slike ting  til det er gjort.”

Kom eller stream. Billetter kjøper du her:

https://vakfluefiske.no/product/22172

Stikkord: , , , , ,