27. april blir det foredragskveld om stillevannsfiske etter ørret. Isen er i ferd med å brekke opp i lavlandet på Østlandet. I Østfold meldes det om isfrie vann, i Oslomarka tar det en uke eller to før det glimter. Det samme med vannene i de berømte Jessheimskogene, i nærheten av der foredragskvelden finner sted.

Hovedfokuset på kvelden blir tips, triks og innganger til tidligfiske, som nå er like om hjørnet. Forøvrig:

Å analysere mageinnholdet på en ørret …

«Det finnes knapt gode ørretelver sør for Namsos som ikke er behørig omtalt eller blåst gjennom filmer og fiskersider på nettet. Når det kommer til stille vann derimot … Det finnes hundrevis av sjøer, tjern og vann med flott ørret her i landet, som verken fiskes, er filmet eller beskrevet. Denne kvelden setter jeg søkelyset på disse. Ikke hvor og hvilke, men når og hvordan. På midten av 1990-tallet kom Alf Rønneberg med boka ”Fluefiske på skogens stille vann”. Han var den første som tok imitasjonsfiske på stille vann på alvor. I foredraget går jeg i hans fotspor – nysgjerrig på hva stillevannsørreten spiser og hvordan dietten endrer seg gjennom sesongen. Fiskenes mageinnhold forteller det meste, og ørretens diett er mer kompleks enn mange tror.»

Foredragskveldens del 2 vil handle om hvorfor noen vann er bedre enn andre, hvordan finne ditt eget paradis og ikke minst – hvordan bevare det?

KL 18.00 JESSHEIM, Dampsaga Allè 20 

https://www.google.com/maps/dir//60.14135,11.17929/@60.1412416,11.1093305,12z/data=!3m1!4b1!4m4!4m3!1m1!4e2!1m0

Stikkord: , , , , ,