ØRRET TIL JUL

«Dette er en kunnskapsrik, velskrevet bok  … Lars Nilssen har gjort et detektivarbeid det står respekt av» Dag O. Hessen i Klassekampen

En skogsarbeider hugger seg i beinet på Finnskogen. Året er 1845. Med denne ulykken starter Norges moderne ørrethistorie.

Ikke noen annen skapning har blitt satt ut i et slikt omfang i norsk natur. Den har måttet bryne seg på alt fra tukling med gener og konkurranse fra utlandet til sur nedbør, en ekspanderende kraftverkindustri og ihuga sportsfiskere. Og hele veien har driftige menn kommet med anbefalinger, føringer og lover hvor naturens mangfold og egne prosesser har måttet vike.

ØRRET er beretningen om hvordan kunstig befruktning, utenlandske gener og naiv driftighet skapte Norges nasjonalfisk. Boka kom i 2. opplag for et år siden. Den er minst like aktuell som julegave i år som i fjor.

Pris: Kr 400,- ink porto.

Bestilles: nilssen@larsoglars.no, eller via  Lars og Lars på Facebook.

 

 

Stikkord: , , , ,