Tidligere i uka klekket det fjærmygg i hopetall i Østmarka. Vaking og fisk på kastehold i time etter time. I går og i dag var virkeligheten diametralt annerledes. Riktignok en og annen forfrossen døgnflue og tidvis en håndfull bittesmå fjærmygg hist og pist, men langt fra nok til å løfte fisk. Lokaliteten var riktignok en  annen, og langt viktigere – det samme var været! Iskaldt på begge turer, men uten nedbør i bygeform er fluefisket en risikosport nå om dagen,  en kilen affære.

Isvinden fra nord ser aldri ut til å ta slutt. I natt var det minus tre før midnatt og munkefisen la seg på vannet med det samme sola forsvant.

Fortsatt er vanntempen under 10 og museørene på bjørka framstår heller mindre enn større enn forrige helg. Mainaturen har stoppet opp. Oslomarkaørreten ser ut til å ha gjort det samme.

Vakkert men livløst

Det som kan trigge helgens fluefiske er byger, byger og atter byger.

 

Stikkord: , , , ,