Fortsatt vinterlig nord i skogen

På årets kjipeste forsommerdag klekket det fjærmygg ut av et ville helvete. Den ene vakorgien avløste den andre, og vi var mutters alene i skogen. Bare gærninger og tungt fjærmyggbelastete desperados var ute i går. For oss vil imidlertid 12. mai 2020 bli en symboldato, selve beviset på at realt møkkavær trigger både fjærmygg og fisk.

Å bli møtt av dette synet …

 

Gårdsdagens vær toppet året iskalde forsommersesong. Isvindene fra nord var enda kaldere enn de foregående dagene. Haggel og snø kom feiende i byger over åskammer og vann. Neglesprett, nesedråpe og problemer med å tre selv 0,14 mm fortomspiss gjennom krokøyet. Og i dette helvete av et vær; tung fjærmyggklekking og bajasvakende ørreter i time etter time.

 

Da det stilnet mellom bygene endret vakene endret karakter

Spreke fisker på tross av bare 7 grader i overflatevannet. (Dog 11 grader på en meters dyp)

Mageinnholdet på en av fiskene vi fanget avslørte dietten

 

Stikkord: , ,