Hvert døgn dør ca 150.000 rensefisker en langsom død i norske oppdrettsmerder. I dag presenteres en ny rapport om oppdrettsbransjen i Dagens Næringsliv under headingen En dyretragedie uten sidestykke

Nesten alle dør. Hvert år blir det satt ut over 30 millioner oppdrettet rensefisk, i hovedsak rognkjeks, i anleggene. I tillegg kommer vel 20 millioner villfanget fisk. Nå viser det seg at nær alle disse fiskene, altså mellom 50 og 60 millioner, dør i løpet av produksjonssyklusen frem til laksen kan slaktes.

Iskald kynisme. Trygve T. Poppe er professor emeritus fra NMBU Veterinærhøgskolen og har ved en rekke anledninger vært kritisk til veksten i oppdrettsnæringen. – Da 40 hunder døde tidligere i år av blodig diaré, stilte tilsynsorganene opp med eksperter og direktører i bøtter og spann og var veldig bekymret. Men når det årlig dør 50–60 millioner rensefisk, løfter man knapt et øyenbryn. Vi snakker om 150.000 rensefisk som dør hver eneste dag året rundt. Det er en dyretragedie uten sidestykke, mener Poppe.

Les hele artikelen her:

https://www.dn.no/havbruk/lars-helge-stien/trygve-poppe/mattilsynet/150000-rensefisk-dor-hver-dag-en-dyretragedie-uten-sidestykke/2-1-719477?fbclid=IwAR02tOz4aMcMddxLEpC5Z2Lw07hpAx3aVYqCXN_gmUX9y4dMq94XnZV4XyM

Utsnitt av bildet dagens oppslag i DN (foto Aleksander Nordahl)

Stikkord: , , , ,