Helveteshylen i Tokkeå i hvor Statkraft tviholder på at ørreten aldri har gått opp fossen øverst til høyre for å gyte. Foto: Kjetil Rolseth. Hentet fra Fra Tokke kommune sin siste rapport, hvor det ikke lenger levnes noen tvil: Med kraftverket ble det etablert et vandringshinder som er den største truslene mot den kritisk sårbare storørretstammen i Bandak

Vannkraften er på ny blitt stueren. Ja mer enn det. Den skal bidra til å frelse verden fra CO2-helvete og undergang.

Filmen Blue Heart setter søkelys på vannkraftkoryfeene sin framgang og motstanden de møter på Balkan, et område hvor de siste uregulerte vannsystemer i Europa finnes og hvor det planlegges 3000 dammer.

De pågående revisjonene av konsesjonsbetingelsene mange av våre største vannkraftverk fikk for 50 år siden, går under radaren. Men det er nå kartet for de neste 50 årene tegnes, og vi kan være med å prege det. Vi har invitert de beste forkjemperne for at denne tegningen ikke skal preges av  rørgater og turbiner.

Stikkord: ,