I juni i fjor kåret EU Oslo til Europas Miljøhovedstad 2019. Et av hovedargumentene for juryens valg var den kommunale innsatsen for åpning av nedgravde bekker og elveløp.

Oslo kommune eier halvparten av Opplandskraft DA. Styret i kraftselskapet skal snart skal beslutte om de skal igangsette den meget omstridte utbyggingen av Tolgafallene øverst i Glomma – indrefileten av det som er igjen av vår lengste elv sine frie vannmasser.

Under debatten om tilknytning til den europeiske energiunionen Acer, dukket begrepet aktivt eierskap opp til stadighet. Oslos kommunepolitikere kan bruke sitt eierskap til å sette kjepper i hjulene for utbyggingen.

Ved å følge oppfordringen fra NJFF og Naturvernforbundet: å anbefale utbyggerne om å legge planene på is, har de muligheten til å vise at hovedstadens miljøansvar også inkluderes i kommunens eierskap i norsk vannkraftindustri.

Vi venter i spenning på at saken kommer opp i kommunens råd, utvalg og besluttende organer.

 

Stikkord: , , , , , , , , , , , , ,