Fra Helge Ingstads vinterkvarter i Canada til et lite tjern i Nordmarka. Lars og Lars i Reviret #7 byr på store geografiske og tematiske sprang.

Onsdag 25. april inviterer vi til en real godbit av en aften i Reviret. Det blir både nært og fjernt, for å si det slik.

HELGE INGSTAD – FUNNET AV VINTERKVARTERET
Vi skal innom pelsjeger-vinterkvarteret til Helge Ingstad i Canada, og historien om hvordan en gjeng kompiser fra Romerike fant dette mytologiske stedet i 2013, etter fem års nitidige studier av kart, historier og tekster. Vidar Bruun, fra Jessheim, Christian Engelschiøn fra Hurdal og Peter Engelschiøn fra Eidsvoll forteller om de to ekspedisjonene til den Canadiske villmarka i Helge Ingstads fotspor. Dette er tre karer som har fordypet seg grundig i Ingstad-materien.

NORDMARKA – FLUEFISKE I NÆROMRÅDET
Så er det tilbake til nære, og kjære omgivelser i Nordmarka. Det nærmer seg sesong. Isen vil slippe taket – før eller siden. Hva er mer naturlig enn en gjennomgang av hva fluefiskerne har i vente i skogområdene rundt hovedstaden fram mot sommeren?!
Hvilke insekter klekker når og hvor og hva skal til for å treffe?
Lars Nilssen forteller om sine erfaringer …

HISTORIEN OM TJERNET
OFA kom med ny kartbok i 2017. Malen er den samme som tidligere, men nytt av året er den heftige omtalen av enkelte vann og tjern utenfor OFA-området. Særlig et lite tjern nordøst i skogen, blir gang på gang trukket fram som viden kjent for sine store ørreter.
I kveld vil historien til dette tjernet bli fortalt – og hvorfor det fram til 2017 huset et knippe flotte fisker.

Inngang: 100,-active_

https://www.facebook.com/events/240934979813635/?active_tab=about

Stikkord: , , , ,