Fra Fiskeribladet Fiskaren sitt oppslag om Norges Miljøvernforbund sitt tokt

Fra Fiskeribladet Fiskaren sitt oppslag om Norges Miljøvernforbund sitt tokt

I forrige uke la Norges Miljøvernforbund med Kurt Oddekalv i spissen ut på et mange uker langt tokt langs kysten. Med den nyrenorverte MS Miljødronninga skal de besøke mer enn 40 oppdrettsanlegg.  Ved hjelp av ROV og undervannskamera skal oppdrettsbransjens forurensing dokumenteres. Et av de første anleggene de har vært innom og  funnet ekstrem forurensing er Marine Harvest sitt anlegg 10181 Oksebåsen V rett utenfor øyen Giske ved Ålesund. Kurt Oddekalv, leder i Miljøvernforbundet  har politianmeldt Marine Harvest for forurensingen og krever opprydding og stenging av det gigantiske anlegget på 4680 Tonn biomasse. Se filmen og Les politianmeldelsen

Følg toktet og se opptakene her: http://www.nmf.no/default.aspx?pageId=342

Vi hopper på skuta i begynnelsen av august for å følge toktet innenfra et par dager.

Stikkord: , , , , , ,