Vårfluer og vannkalvlarver dominerer mageinnholdet til denne påskeørreten

Vårfluer og vannkalvlarver dominerer mageinnholdet til denne påskeørreten

Det skal ikke rare vanntemperaturstigningen til for at ørreten begynner å ta til seg næring. Mageinnholdet til denne ørreten tatt av Vidar Nysæter i går forteller sitt tydlige språk: Ørretene har begynt å spise for fullt og matseddelen er tydelig: Husbyggende vårfluer og – ganske spesielt – vannkalvlarver! Vannkalvene finnes det 129 arter av i Norge. Larvene er rovdyr og kan bli så store at de spiser småfisk! Larvene er lett gjenkjennelige med sitt framoverrettede hode, kraftige kinnbakker og to haletråder.  De dreper byttet ved å sprøyte det med  en lammende gift, som også oppløser byttets indre organer. Skikkelige krimopplegg med andre ord. Det er herved utnevnt til å være selveste påskeinsektet. Fangstmann Vidar er herved utfordret til å ta en påskeørret i et vak – med en vannkalvimitasjon i enden av snøret.

Stikkord: , , ,