ØRRETENS RIKE

Det er midtvinters. Det renner ikke på med fangstmeldinger eller andre nyheter på fluefiskefronten om dagen. Så fluefiskepuritanistene får ha oss unnskyldt:
Herved anbefales programmet ØRRETENS RIKE, med markfisker Trond Andresson i hovedrollen, som sendes på TV 2 i morgen torsdag kl 15.00. Du får blant annet se hvordan geriljamarkfisker Trond overlister en gigaørret på hele 3,3 kilo i Holselva i sommer.
Holselva ble fra i år “regulert” med kortbegrensninger og er primært en fluefiske-elv. Kollega Lenth har lurt et knippe gromfisker her gjennom sesongen, og det er vel ingen avsløring å hevde at stedet er en yndet location for trofefiskjegere.
I programmet er det også innslag fra andre deler av Hallingdalselva og et knippe fjellvann i Hallingdalsregionen.

“Ørretens Rike fra fjell til fjord» er mer enn et TV-program. Med Trond Andersson og Tor Grøthe som primus motorer er dette navnet på et utviklingsprosjekt for sportsfiske etter ørret i Hallingdal, Valdres, Numedal, Hardangervidda, og alle fjordkommuner som er naboer til denne fjellregionen.
Prosjektet handler om å utvikle og skape attraktive turistbaserte fiskeprodukter for alle typer sportsfiskere. Det har fått støtte fra Buskerud og Sogn og Fjordane fylkeskommuner, Regionrådet for Hallingdal, samt fem av kommunene i denne fjellregionen.

 

Nilssen.