Maridalsvannet

Maridalsvannet

Maridalsvannet huser norgesrekordeksemplarer av mange ferskvannsarter.

Dagens fiskeforbud er gammeldags og uten logikk.

Åpning for et kontrollert fiske er ingen forurensingstrussel. Tvert om kan det bidra til økt oppsyn.

Ved å åpne Maridalsvannet og ca 20 andre vann og tjern,som i dag er rammet av fiskeforbud, for et begrenset fiske, vil det sette Oslo på storfiskkartet på en måte som vil gagne byen og dens miljøprofil. Det vil øke fisketilbudet i og rundt hovedstaden betydelig. Det kan også bidra til et effektivt oppsyn.

Til høsten er det er kommunevalg. Vi kommer herved med følgende forslag til Oslopolitikerne mht en begrenset adgang til å bedrive sportsfiske i Maridalsvannet:

  1. Maridalsvannet åpnes for begrenset fiske med salg av inntil 15 døgnkort til en pris av kr 200,- per stk.
  2. Kommunen går til anskaffelse av fem elmotor-båter, som kan leies av fiskekortkjøpere for kr 200,- per dag.
  3. Fiskekortkjøpere må levere fangstrapporter og er pliktige til å rapportere ulovlig opphold langs breddene.
  4. Det lages egne fiskeregler for vannet, regler med det for øye å ta vare på de store eksemplarene av predatorfisk som Kanadarøye, ørret, røye og abbor.
  5. OFA fristilles fra oppsynsvirksomheten de er påkrevd i dag og får i oppgave å lage moderne fiskeregler og administrere / tjene penger på det nye fiskeregimet.

Videre begrunnelse for forslaget:

Kanadarøye over 10 kilo fra Maridalsvannet.

Kanadarøye over 10 kilo fra Maridalsvannet.

Fiske og enhver form for friluftsliv langs breddene sommerstid er forbud. Trosser du reglementet og blir tatt, blir du straffet med bøter på mange tusen kroner. Vannet kameraovervåkes hver ukedag og hver helg i sommersesongen bruker Oslomarkas Fiske Administrasjon (OFA) store ressurser på å mobilisere medlemmer til å gå vakt rundt vannet og tilstøtende lokaliteter. Disse ressursene og medlemmenes virksomhet bør heller brukes på fiskekultivering og opplysningsvirksomhet inne i Marka.

Vinterstid er vannet åpent for ferdsel. Tusenvis av skiløpere, kaitere, hundefolk, skøyteløpere og andre turister ferdes på isen.

Veiene rundt vannet går stedvis tett inntil breddene og det pøses ut mengder av salt og kjemikalier for å unngå islagte veier.

Det drives jordbruk ved flere av gårdene langs vannet. Avrenning fra disse medfører trolig forurensing langt farligere enn hva noen enkelte fiskere vil påføre drikkevannet.

Uansett: det moderne renseanlegget er laget for å rense vannet og gjør dette å en måte som tar hånd om det meste: http://www.sweco.no/no/Norway/Nyheter/2008/Kategori/Nye-Oset-vannbehandlingsanlegg/#.VPg3X-cvS-0.facebook

VI HÅPER OSLOPOLITIKERNE TAR TAK INNSPILLET OG SETTER SAKEN PÅ DAGSORDEN I KOMMENDE KOMMUNEVALGKAMP!

 

 

Stikkord: , , , , , , ,