DENNE PARKØRRETEN VAR 11 ÅR GAMMEL

Årets første episoder av Lars og Lars Blogg TV har omhandlet dammene i Frognerparken. I episoden som ble lagt ut i går får vi analysert alderen på noen av fiskene. Den eldste viste seg å være mer enn 10 år gammel, hvilket er en meget røslig alder for en lavlandsørret.

Henning Pavels med en av analysefiskene

Henning Pavels med en av analysefiskene

Fiskesamfunnet i dammene slutter ikke å forundre oss. Det finnes ørreter som er fire ganger så tunge som gamlingen vi fikk sjekka. At de har en annen diett enn den er sikkert. Trolig har de et vesentlig innslag av småfisk på menyen, hvilket forklarer at de største stort sett lures på sluk eller wobbler.

Linker til de to siste episodene:

http://www.vgtv.no/#!/video/111866/lars-og-lars-forsker-paa-fisk-fra-frognerparken

http://www.vgtv.no/#!/video/112260/lars-og-lars-gjoer-oppsiktsvekkende-funn

Den gamle hannfisken hadde nesten ikke vokst de siste 5 årene av livet

Den gamle hannfisken hadde nesten ikke vokst de siste 5 årene av livet

Stikkord: , , ,