DeLangTynnesForbund (LTF) er våknet til live etter fem års dvale. Sist gang det ble delt ut medaljer i klassene Årets Gullfisk, Sølvslipset og Bronsenøkkelen var i 2010. Hele 23 slitne ørreter deltok da i konkurransen om de gjeveste prisene, og vi håper og tror at det fortsatt finnes mange lange og tynne fisker der ute som fortjener heder og ære.

langtynn frognerparkenfisk

Langtynn Frognerparkenfisk

Som en tributt til villfiskbestander og vassdrag der det også er rom for gamle og slitne ørreter, åpner denne soppbefengte sliteren fra Frognerparken årets konkurranse. Vi har ennå ikke fått de vitale målene, men vi lover at fisken skal bli nøye studert. I løpet av kort tid havner den på disseksjonsbordet på Naturhistorisk Museum og her vil skjell og øresteiner fortelle alder og forhåpentligvis si noe om livsforløpet. Den lykkelige fisker Kristian Leerand, (Oslo $treet jungle fishing), satt (lengde)pers med aureslipset. Vi gratulerer med pangstart på sesongen! Tar vi ikke feil blir fisken å se på  Youtube-kanalen hans  Streetfishing med det første.

Vi kommer nærmere tilbake til reglene og klassene for årets konkurranse, men får du en Langtynn en av de første dagene (eller har fått en tidligere i år) er det bare å sende inn bilde, vitale mål og gjerne en kort epistel om fangstforløpet.

Et par av konkurransefiskene fra 2010:

41 cm og 500 gram fra Hauktjern i Østmarka

41 cm og 500 gram fra Hauktjern i Østmarka

Langtynn dronning fra Torbudalen på Nord-Møre: 48 cm / 600 gram

Langtynn dronning fra Torbudalen på Nord-Møre: 48 cm / 600 gram

Stikkord: , , ,