MØRKETS GJERNINGER

Det er bare å bite i det sure eplet å erkjenne at det som dunker nå om dagen, er å ta mørket til hjelp. Isfritt vann i et par uker skulle tilsi at de første døgnfluene burde begynne å vise seg. Det gjør de også, men den første av dem – den store myrdøgnflua – trenger et annet vær enn kuldegrader om natta og hard sol om dagen for å få fisk opp i overflaten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

To sene kvelder i Østmarka har imidlertid gitt spennende fiske. På grunne områder har varme og sol den siste uka løftet vanntempen opp til trivselstemperatur for ørreten (målte i går 12 grader i overflaten i flere vann), og i ly av mørket trekker fisken inn så nærme land at det ikke er til å tro.

IMG_1089Er du vårkåt fluefisker uten redsel for å ferdes i skogen i mørket, er svære varer som eksempelvis Streaking Caddies stripende tett langs myrkanter og over grunne partier i vann og tjern, metoden som funker.

Jodda, det er akkurat det samme som å harve med ei markklyse, men i nøden spiser fanden fluer. Og det er et fiske så spennende og eksotisk at det anbefales på det varmeste – iallfall om du er klar for nærkontakt med skogens vårørreter («varmeste» er kanskje å ta litt hardt i, da det var minus 2 grader da jeg kom tilbake til bilen i natt etter et par intense timer i Østmarka …)

LN

Stikkord: , ,