NY MAUR FUNNET I NORGE

imagesNTB meldte i går:

«Det er første gang jordmauren Lasius citrinus har blitt funnet nord for Tyskland, men i forrige uke fant forskere den underjordiske mauren i en prøve som ble tatt i Kongsberg i mai.

– Vi holdt på å klargjøre noen insektprøver til DNA-analyse og skulle bare sjekke et par prøver ekstra i tilfelle det var noe mer som burde vært analysert, sier insektforsker Frode Ødegaard iNINA

Han mener det er en maur som hører naturlig hjemme i Norge, og grunnen til at den ikke er oppdaget tidligere kan skyldes maurens mystiske levevis.
– Overalt i sitt utbredelsesområde er dette en sjelden art vi ikke vet så mye om, annet enn at den lever skjult under jorden. Kongsberg-området kan faktisk ha livsvilkår for slike arter. Her finner vi de høyeste sommertemperaturene i landet. Samtidig er det snødekke om vinteren som beskytter mot den strengeste kulda, sier Ødegaard.»

Vi hilser nyheten velkommen, men verken tror eller håper den nyoppdagete arten kun lever under jorden hele sitt liv (og dermed er totalt uten interesse for oss fluefiskere). Hva i all verden skal Lasiusen med vinger om den bare lever under jorden?  Vi oppfordrer Blefjell-fiskere og andre petri brødre i Kongsberg-området til å følge med på nye maursverminger til sommeren 🙂

LN

Stikkord: , ,