Den norsk ørreten har levd et dramatisk og ekspensivt liv de siste 150 årene. I boka med arbeidstittelen «Ørretens Norgeshistorie», forteller jeg historien om  hvordan ørreten har blitt vår nasjonalfisk, en ære den aldri hadde fått om ikke vi mennesker verdsetter den som vi gjør og har hatt et inderlig ønske om å spre den over det ganske land – som næringsfisk eller sportsfisk.

IMG_170

I  kjølvannet av armadaen med kunstig klekkete ørretyngel og settefisk har det foregått all verdens rare ting, og det er ikke den art innen laksefamilien som ikke har fått prøvd lykken i norsk ferskvann.

Har du opplysninger eller historer om innlandsfiskeutsettinger du tror kan være av interesse for prosjektet, ta gjerne konatkt. (kontaktinfo nederst). Historien din trenger ikke å være like spekatakulær som da det pluselig dukket opp store mengder fet fin pukkellaks med opphav fra Sørlandet, langt inne mot gresefjellene mot våre naboer i Nordøst  …

Lars Nilssen

lars@sherpafilm.no

tel 90162103

Stikkord: ,