DER MANNFOLK MØTES

 

 

Stinne av nerver, forventning og ærefrykt rullet Nilssen og Lenths omreisende fluefiskesirkus inn i Vidkun Quisling og Bård Taft Jansens hjemby, Skien, torsdag i forrige uke. Vi skulle fortelle fiskeskrøner på utestedet Katakombene, med 18-årsgrense, øl, pizza og knert.

 

 

På forhånd var det visst mye diskusjon (krangling) i foreningen om hva slags type opplegg de skulle kjøre (alkohol – ikke-alkohol), men det er ikke til å stikke under en stol at Nilssen er klart best når det er muligheter for en liten en under vesten – han slapper liksom mer av da, tar ikke seg selv så høytidelig, improviserer og ler overbærende når jeg tøyser med hvor gammel han er blitt.  

Overraskende mange mennesker mellom 16 og 90 (én med falsk legitimasjon) hadde stuet seg sammen i kjelleren i det gamle bryggeriet. Stemningen var fin og jovial, og som alltid når skakkjørte mennesker møtes for å snakke om stor ørret i mørke lokaler, var det et skrikende fravær av kvinner. Jeg tror kanskje det var én der. Én av 130. Eller så var det ingen. Jeg er ikke helt sikker. Det fikk meg til å tenke.

Hvorfor i all verden er det sånn?

Hvorfor er ingen damer interessert i fluefiske?

I utgangspunktet burde det være en perfekt aktivitet for kvinnfolk: Rå kraft er helt uvesentlig, alt handler om kløkt over muskler. Man må være slu, smart, tålmodig, skli uanfektet rundt i landskapet – målet er å overliste og lure et annet vesen. Kasting er en estetisk og feminin greie i seg selv, man slipper å ta livet av byttet, og fluebinding har aldri vært – og vil aldri bli – en utpreget machoaktivitet – bare se hva små barnehender utretter i India.

I fluefiske er det dessuten viktig å kunne ha to tanker i hodet på én gang – noe vitenskapen har bevist at jenter behersker bedre enn gutter.

Alt ligger altså til rette for at jenter burde fiske med flue. 

 

Men det gjør de ikke.

Hva i all verden skal til for å få damer interessert i fluefiske?

Vi aner ikke. Har dere forslag, send inn til Nilssen eller meg. De to beste forslagene blir lagt ut på sidene (eller de to beste forklaringer på hvorfor det ikke går). Vi er selvsagt aller mest interessert i å høre fra damer, hva de mener om saken, men siden det antakelig bare er én dame som kommer til å lese dette, regner vi ikke med noe som helst.

 LENTH