UNNGÅ KALDE TÆR

Etter 14 dagers filming i temperaturer mellom minus 25 og minus 37, har jeg gjort meg følgende erfaringer mht fottøy:

1. STØRRELSEN ER AVGJØRENDE  Du kan ha verdens varmeste sko/støvler, men er de mindre enn to nummer større enn det du vanligvis bruker, vil du fryse, uansett!

2. ULL (og silke) Rett på foten, i ett eller to lag avhengig av tykkelse på sokken, funker ull godt som gull. En tynn silesokk innerst topper opplevelsen !

3. ThermaCELL VARMESÅLER  Oppladbare såler som du kan stille på ulik styrke, KAN funke ypperlig, men uten psykostore størrelser på støvlene, kan de fort gjøre mer ugagn enn nytte da de bygger mye under foten og fort gjør det trangt der nede.

4. VARMEPOSER  Jeg har prøvd to ulike typer som begge aktiveres ved risting. De er riktignok formbare, men det er noe med å føre et elemenet ned i skoene som trykker på foten på uvante steder…

5. NESNALABBER KONTRA BAFFIN-STØVLER. Mine Canadaproduserte Baffinstøvler – med garantert komforttemp ned til minus 80, funker hvis du står stille, eller er i minimal bevegelse. Men de er potte tette, puster null og niks og har du først blitt svett på beina, er det ikke lenge før du blir kald. Oppholdets minst tåfrosne mann brukte Nesnalbber. Med mindre en skal oppholde seg i nærheten av åpent vann eller bevege seg på glatt underlag, setter jeg en hundrings på høyskaftede nesnalabber med en tykkvevd bomullsgamasj om en skal holde seg skikkelig varm på tærne i isklade omgivelser i mange timer.

Ni

Stikkord: , , , , , ,