ALENE MED HARR HARR HARR HARR

Årets nest siste episode av LarsogLarsBloggTV måtte jeg gjøre alene. http://www.vgtv.no/#!id=57322

Fluefiskejålebukkene Lenth og Stubø nektet å bli med, på tross av tilbud om skyhøye dagshonorarer. Ikke at de innrømmet det, men de hvite løgnene om syke barn, vrang kone, konsertforberedelser  eller hva det nå inneholdt, var koksgrå – som harren selv.

I den ultraortodokse sekten av tørrfluepurister er harr et skjellsord på linje med; våtflue, meitemark, Cato Bekkevold og streamer. Hvorfor ? Fordi den vaker nesten uansett vær og vind, er lett å lure og ikke tar et nei for et nei – refuserer den flua på første flyt, gaper den gladelig over den i flyt 2.

Nå er det mulig harrens hjerne og intuisjon er mindre velutviklet enn hos ørreten. Men etter en inngående analyse av de jeg kjenner som ikke bare misliker –  men virkelig HATER –  harr, har jeg kommet fram til følgende felles karakteristika i deres personlighetstrekk:

1. De unner ikke andre fiskeglede sånn helt uten videre (hvilket en kan få når en fisker harr)

2. «Livet er en kamp, ikke en dans på roser» – et livsmotto de kjenner seg igjen i.

3. Harrens prangende ryggfinne minner om  dalende evne til å oppnå ereksjon (forårsaket av år i sure vadebukser i iskaldt vann).

4. De omtaler svensker som tilbakestående og endimensjonale. (svensker digger harr)

5. I selskapslivet hører en ofte de repeterer til det kjedsommelige: «Kvalitet fremfor kvantitet er nøkkelen til et langt og spennende liv»  (som regel etter utbasonert etter inntak av mer enn tre enheter).

Samme kan det være.

Æru klar for vakende laksefisker, som tar tørt, har du fortsatt muligheten. Landets mest berømte,  befolkete og velorganiserte harrstrekk har stengt for i år, men Glomma og  Kvennan Flyfishing sin fluefiskesone nord for Tynset, er ikke alene om å huse fiskens svar på fugleverdenens påfugl. Men dæven så bra harrfiske det er blitt akkurat her. Etter seks år med størstemål og fangstbegrensninger er snittstørrelsen ti cm større enn i nabostyrkningene i Glomma, og tettheten av fisk er neste toooo much…

Ni

 

 

 

http://www.vgtv.no/#!id=57322

Stikkord: , , , ,