:) SJØRØYE :(

Etter en serie nedturer og dypdykk i sjørøyas vesen har jeg trukket følgende konklusjon: Arten er en laks forkledd som røye. For en som mener hell i laksefiske i all hovedsak forårsakes av vannstand og flaks og er et svært oppskrytt tidstyveri, er dette langt fra et kompliment til arten.

Men omsider fikk jeg lurt en til å bite. På tross av tips fra Grønlandsfarere med stort hell i jakt på arten med flue  (synkeline, oppstrøm sidekast, rykkvise bevegelser og fargesprakende fluer), måtte jeg ty til gode gamle Møresilda (12 gram rød og kobber) for å få tatt arten nærmere i øyesyn. Jeg kunne alltids brukt lokalbefolkningens metode med ryggpilker og kjeksing, men som sportsfisker virket metoden avstøtende.

Tåkestuck i Cambridge Bay på vei hjem og jeg gidder ikke engang vandre de tre kilometerne inn til elvemunningen for å prøve kvedsbettet (dvs tidevannsfloa)  … eller ?

Ni

Stikkord: , ,