ØRRET-OVERDOSE

Det er hyggelig å få Lenth tilbake i ørretverden, men enkelte vil hevde at det gikk litt vel fort – at mannen ikke hadde godt av storfangstsjokket i Kaptein Sabeltann – land.

(http://www.vgtv.no/#!id=55017)

Som vitne og mer enn middels ansvarlig for hendelsen, ville jeg ledd av slike påstander, men det var før jeg tittet på minnebrikken med stills fra dagen i Dyreparken i Kristiansand.

Ansiktsuttrykkene til min kollega, som dukket opp på stillbildene, synes ikke på videoopptakene – med mindre de spilles av i slow motion. LarsogLarsBloggTV har verken tradisjon for eller tid til denslags. Derfor oppdaget jeg ikke Lenth sitt aurefjes, et ansiktsdrag som dukker opp hos skikkelige galninger kun i et tiendels sekund av gangen, før flere dager etter den voldsomme ørretfangsten midt i Sørlandets mest besøkte turistattraksjon.

Da jeg konfronterte mannen med det tilsynelatende faktum at han trolig var blitt gal, forklarte han det hele med et kurs i såkalt method acting, som han tok «på fritiden» i Australia.

Vel, uansett galskap, skuespill, tullball eller hva… det er slående hvordan de største tursistraksjonene i landet har et vanvittig godt ørretfiske (ref Frognerparken)! At det dreier seg om ville bestander,  som verken er satt ut aller kultivert, gjør ikke  fenomenet mindre interessant.

Nilssen

Stikkord: , , , ,