REISEBREV FRA LENTH

Dansken og svensken og nordmannen i Australia.

Da er vi i gang med opptak til VG-tv og film ved Fraser Island i Australia.
En ettermiddag traff jeg en purung danske, Peter, og en enda yngre svenske, Roffe, på stranda i Hervey Bay, og etter at jeg lokket de blakke backpackerne med gratis fiske, noen australske dollars og et måltid mat, la vi ut i båten til guiden Paul Dolan.
Målet var long tail tuna og mac tuna på flue.

Vi hadde selvsagt griseflaks med forholdene, vi kroket den ene tunfisken etter den andre, men de sjukt sterke fiskene var vriene å få i håven. Noen røyk 0.45 tvert av, andre utnyttet femi nåleknuter, og da jeg endelig, etter tretti minutters crazy fight, fikk en long tail på ti kilo opp i overflaten og inn til båten, kom en tigerhai på fire meter og jafset den i seg i et behersket head & tail-vak. Guiden skjelte oss huden full i to dager i strekk, alt vi gjorde, var feil, det var som å være på fisketur med en tørrlagt stefar som hatet oss som pesten.
Én ting er sikkert: Neste gang jeg skal fiske hai på flere hundre kilo, velger jeg noe annet enn tierstang.
I morgen er det på’n igjen, da er det queenfish på sandflats helt nord på Fraser Island. Selv om jeg ikke skjønner et kløyva ord av hva dansken sier, er det god stemning og panskandinavisk forbrødring.
Følg med!

Rex Hunt

Stikkord: , , ,