Bjarne Heyerdahl  har påmeldt denne klassikeren til konkurranssen:

Årets Råtafangstbilde 

Bildet viser bestefaren under hans opphold på New Fundland rundt 1915.

 

 

 

 

 

«Dette fangstbildet vart tatt for nokre år sidan ved ei av vestlandets oppdrettsinfiserte lakseelvar. Lakselikene på bildet veg mellom 3 til 8 kg, og blei alle avliva i løpet av ein hektisk morgentime ved sesongens åpningsdøgn. Både litervis med ferskt lakseblod og det karakteristiske «råtafangst-gliset» taler for dette bildet. Eit minus kan imidlertidig vere at laksen på bildet mest sannsynlig ikkje er av den ekte ville typen. Men «genetisk utvatna» villaks eller oddrettslaks rømt som smolt. Dette gjer nok bildet litt mindre makabert og moralsk ukorrekt enn kva det kunne ha vore.» Øyvind Nesbø Bakke

 

Påmeldingsfrist: fredag 2. mars

Send til lars@sherpafilm.no

 

 

Stikkord: , , ,