NAKEN OVER VIDDA

”Være på fjellet en hel sommermåned, alene. Fiske meg over Hardangervidda og gjenom skogene mot Oslo, alene. Være så lenge på fjellet at tiden blir en venn, ikke en fiende. Være i høyden til tanken klarner…og kunne fiske når det vaker, slippe å true osen med synkefluer når det ikke er føre.” Nilssen setter av fem uker til prosjektet. Langsomt kommer han inn i fjellets rytme og i kontakt med storfisken. Men det tar lenger tid enn han trodde, og fjellets ensomhet er ikke alltid like lett å takle. Han kler av seg i mer enn en betydning. Humor, melankoli og spenning preger denne fengslende og ærlige beretningen fra en tur alle kan gjennomføre. Fiskeren vil finne en rekke tips om både vann og redskap, og Nilssen er raus. Her avsløres mange hemmeligheter for den som leser mellom linjene.

”Av og til må du gi faen i hva kjæresten mener, gjøre det du selv vil, selv om hun blir sur og vilter… Hvis ikke blir du en hund, en person styrt av andres vilje. Jeg holdt fast på reisen selv om Julie følte seg valgt vekk”

Klikk på bildet for å lese et utdrag av boken